Steps

Wat is Steps?

Steps is een eenvoudige, freestyle work-out met een hoog fun gehalte. Op meeslepende muziek stap je op en af een verstelbare step. Elke keer leer je een andere choreografie en wordt er stap voor stap voorgedaan zodat je aan het eind van de les een complete choreografie leert en uitvoert op de leukste muziek.

Opbouw van een step les

Je begint met warming-up, dan het hoofdgedeelte van de step les met aansluitend spierverstevigende oefeningen en als afsluiting van de step les een cooling down. Omdat de steps die in de les worden gebruikt in hoogte verstelbaar zijn, kan iedereen op zijn of haar eigen niveau trainen en kan de steps les naar zwaarte aangepast worden.

Voor wie is Steps geschikt?

Steps aerobic is een fitness groepsles die geschikt is voor iedereen met een beetje gevoel voor ritme en muziek. Steps kan zowel door mannen als vrouwen worden gevolgd. Het voordeel van steps is dat deze les een low impact training is. Low impact betekent dat er in de steples (vrijwel) niet gesprongen wordt. Daardoor is deze les minder belastend voor de gewrichten.

Effecten van Steps

⁃ Verbetering van de conditie.
⁃ Verbetering van de coördinatie
⁃ Spieruithoudingsvermogen van : benen, billen en buik
⁃ Spierversteviging van benen, billen en buik
⁃ Vermindering van het vetpercentage

Tijden

Woensdag 10.15 - 11.15

Prijzen (per maand)

1x per week € 23,50

Steps wordt gegeven door een enthousiaste instructrice met 20 jaar ervaring in de sportwereld. Ze heeft verscheidene opleidingen gevolgd waaronder Allround Groepsles Instructrice, Allround Dance Instructrice, Step Basic en Step Master.